Valpkurs

VALKURSER är för VALPAR ålder  12v.  – 24 v.

• Enskild träning för hundar från 8 veckor – 12 veckor
• Valpkurs från 12 veckor, 3 månader – 20 veckor, 6 månader, (då är valpen slutligt vaccinerad.) (6-månadershund=unghund, Allmänlydnadskurs)

OBS!

Tänker du skaffa valp mellan kurstider, kan du alltid ringa för att få en privatlektion, så du börjar ”rätt” med din valp.
• Ledarprägling börjar redan 7:e – 12:e veckan i valpens liv.

Det är därför avgörande att hundägaren tidigt börja visa valpen vem som är ledare och trygghetsgivare samt den samarbetspartner som hunden väljer.

Kursinnehåll

Att ha kontakt och följa sin ledare är det första vi tränar på kurserna. Den träningen visar vem som leder och vem som är den trygga samarbetspartnern och som bygger på en RELATION.

Valpen får även tidigt lära sig vad ordet ”hit” eller ”kom” betyder. Vi jobbar med motivationsövningar i inkallning som är positiva och lustbetonade. All träning bygger på positiv förstärkning och en RELATION!

4 -LÄTTA STEG Barbro Börjesson.

Relationsmodellen, Kenth Svartberg (etolog) innebär TRYGGHET-SAMARBETE-BESTÄMMARE = TSB.
TSB är grunden i våra kurser.

Erik Wilsons och dom 3 Ko-rna, Koncentration, Kontroll och Kontakt är också basen i kursernas innehåll.

Självklart fortbildar vi oss ständigt och vill hålla oss upp to date.

Valpkursen innehåller även social träning/flockträning., dvs. att lära sig att umgås på hundars vis med artfränder. Hundsläpp i kontrollerade former!

Vi tränar också visitation av hund. Valpen ska alltså kunna visiteras av känd och okänd person, t ex. en veterinär eller domare.

Valpen får träning i att gå i koppel och första momenten i sitta och ligga leks fram med beröm och positiv förstärkning.

Valpkurs / priser:

Vår- och Höstkurs

5 eller 7 veckors kurs

Enskild träning

Privatlektion

Intensivkurs

2 dagar inklusive fika